reaprinde iubirea - Se mai poate reaprinde iubirea?

Se mai poate reaprinde iubirea?

Se mai poate reaprinde iubirea în relația noastră?

Mânia…furia…grele, dureroase emoții. Dureroase mai ales pentru cel asupra căruia se descarcă.

Te enervezi pentru că soția ta le face pe plac tuturor prietenelor ei, nerefuzându-le niciodată. Te înfurii pentru că nu îți mai place cum prepară mâncarea, te enervezi pe felul în care se ocupă de educația copiii lor ș.a.m.d.

Soția ta, pe de altă parte, se simte respinsă. Neînțeleasă. Criticată.  Se închide în sine, ca într-o carapace. Se apără, găsindu-și scuze. Scuzele însă te enervează mai tare. Furia ta crește. Soția se închide mai mult în sine, apărându-se și atacând deopotrivă. Ajungeți să uitați motivul certurilor voastre. Atacurile voastre devin personale: „Ești un nesimțit!” sau „Ești o grosolană!” sau „De ce nu poți fi ALTFEL?”

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu voi? Vă iubeați când v-ați căsătorit. Treceați cu ușurință peste defectele celuilalt. Până nu demult orice făcea celălalt era îndulcit. Oricărei greșeli i se oferea circumstanțe atenuante. Erați binevoitori și răbdători unul cu celălalt. Daaar, cu timpul, GREȘELILE ei au ajuns să se ADUNE în mintea ta. OCHELARII  prin care o vezi acum sunt „pătați” de greșelile pe care îți este dificil să le uiți. Nu le mai suporți. Simți că explodezi numai când o zărești.

Ea devine, pentru tine, o SUMĂ de greșeli. Bunăvoința și răbdarea ta s-au risipit. Te simți ÎNDREPTĂȚIT să fii furios pe felul ei „defect” de a se comporta.

Iubirea ta s-a risipit? Mai poți oare să simți ceea ce simțeai în urmă cu ceva timp?

Răspunsul este : „DA!” dacă vrei să înveți să o vezi prin OCHELARII APRECIERII. Vei învăța să o admiri din nou. Să fii MULȚUMITOR pentru ea. O vei privi ca pe una din cele mai prețioase ființe din viața ta. Ea va învăța să nu se mai simtă criticată. Atacată. Va deveni mai relaxată în preajma ta. Te va iubi mai mult și-ți va arăta iubirea. Te va vedea cu OCHI APRECIATIVI… Ești, până la urmă, cel care o protejezi!

BB